Пюре с чушка и извара
Необходимите продукти:
1 зелена чушка
1 тиквичка
2 пресни картофа
1 морков
2-3 стръка магданоз
10 г краве масло
2 с. л. извара
Начин на приготвяне:
1. Морковът се остъргва и се нарязва на кубчета.
2. Тиквичката и картофите се обелват и също се нарязват на малки кубчета.
3. Маслото се загрява в тенджера и зеленчуците се задушават, като се налива и малко вода.
4. Чушката се изпича на грил тиган, след което се обелва и се нарязва. Поставя се в каната на пасатор.
5. Добавят се сварените зеленчуци и изварата.
6. Продуктите се пасират и пюрето е готово за консумация.
7. Съвет: При захранване е най-подходящо на детето да се предложи първо зелена чушка, а по-късно – червена. Червената чушка може да доведе до алергия, затова реакциите при детето трябва да се следят внимателно.