Закуска с елда и сирене

Необходимите продукти:

50 г обезсолено сирене
1/2 к. ч. елда
1/2 ч. л. краве масло

Начин на приготвяне:

1. Елдата се сипва в тенджера и се залива с две части вода (1 к. ч.). Вари се около 10-15 минути.
2. При варенето елдата набъбва, като поема цялата течност. Когато е готова, се оставя да се задуши под капак около 10 минути.
3. Към сварената елда се добавят сиренето и маслото и всичко се намачка добре.
4. Любопитно: Елдата съдържа голямо количество фолиева киселина, желязо, белтъци и аминокиселини и е добър заместител на месото.

За да подобри вашето изживяване, този сайт използва бисквитки. С използването му, вие се съгласявате с това. Политика за поверителност и интернет бисквитки, Общи условия

За да подобри вашето изживяване, този сайт използва бисквитки. С използването му, вие се съгласявате с това. Политика за поверителност и интернет бисквитки, Общи условия