Кюфтенца със зеленчуци
Списък на необходимите продукти:
250 г телешка кайма
10 г зелен фасул
1 резен целина (10 г)
1-2 розички броколи
1/3 тиквичка
1/3 морков
2-3 стръка магданоз
1 яйце
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Зеленият фасул, целината, розичките броколи и нарязаните на колелца тиквичка и морков се сваряват в леко подсолена вода.
2. След това се отцеждат от водата и се пюрират в блендер до получаване на еднородна смес.
3. Зеленчуковото пюре и каймата се сипват в дълбок съд.
4. Чупи се яйцето и продуктите се омесват добре.
5. От сместа се оформят малки кюфтета и се подреждат в подходяща тава.
6. Кюфтенцата се пекат около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.