Зеленчуков обяд

Необходимите продукти:

1 тиквичка, 1 картоф, 1 резен целина (15 г), 1/2 стрък праз лук, 1 стрък копър, 30 мл адаптирано мляко, 1 ч. л. краве масло
Начин на приготвяне:

1. Празът се нарязва наситно.
2. Картофът, тиквичката и целината се обелват и се нарязват на малки кубчета.
3. Маслото се слага в тенджера, в него за 1-2 минути се задушава лукът и се залива със 100 мл гореща вода.
4. След това се прибавят кубчетата целина и картоф.
5. Долива се гореща вода (водата трябва да е два пръста над продуктите) и зеленчуците се варят до готовност, като към края се слага и тиквичката.
6. Адаптираното мляко се разтваря в малко от бульона от зеленчуците.
7. Млякото се сипва при зеленчуците и се пасира.
8. Накрая се добавя копърът, пасира се отново и ястието е готово за консумация.

За да подобри вашето изживяване, този сайт използва бисквитки. С използването му, вие се съгласявате с това. Политика за поверителност и интернет бисквитки, Общи условия

За да подобри вашето изживяване, този сайт използва бисквитки. С използването му, вие се съгласявате с това. Политика за поверителност и интернет бисквитки, Общи условия